+32 (0)56 625 252
Blog
Hippo Jump Waregem
Q&O Horse Insurance ruiter, Cedric Desimpel, kan Hippo Jump Waregem afsluiten met een 5e plaats in de Grote Prijs 1m35 met Carte D'Or Z.
WVUR kampioenschap - Vice-kampoen met Jolie de Fremis
Q&O Horse Insurance ruiter, Cedric Desimpel, 4 foutloze omlopen in 2 dagen!
Cedric Desimpel imponeert in de Gold League
Cedric Desimpel, heeft zich laten opvallen tijdens de 1.40m Gold League in Lier. Op vrijdag sprong Desimpel met zijn negenjarige Carte d'Or Z naar de hoofdwinst.
Vier verdachten zadeldiefstallen gevat en in de cel
Na een doorgedreven onderzoek is de politie erin geslaagd om vier verdachten op te pakken op verdenking van talrijke diefstallen van paardenzadels in maneges in heel ons land. Bij tientallen feiten werden honderden zadels gestolen, de buit bedraagt enkele honderdduizenden euro’s. “150 zadels en 35.000 euro werd teruggevonden in een manege in het Antwerpse, maar vele goederen zijn wellicht in het buitenland verhandeld”, zegt Patty ’T Jonck van het parket van West-Vlaanderen.
Cedric Desimpel grijpt laatste winst in Bonheiden
Als afsluiter in Bonheiden heeft Cedric Desimpel de 1.25m eindrubriek op naam geschreven. Desimpel sprong met de 8-jarige Carte d'Or Z (Chellsini 2) foutloos naar de winst na een barrage met 17.

Horsetruck ingeschreven bij DIV als kampeerwagen, wat moet en wat mag inzake zitplaatsen?
Als eigenaar of houder van een horsetruck sta je wellicht niet altijd stil bij de correcte regelgeving dat erbij komt kijken. Wat zijn deverplichtingen waaraan je moet voldoen en wat zijn de aandachtspunten als het komt op zitplaatsen en veiligheid?
Hoe ga ik om met aansprakelijkheid en verzekeringen als eigenaar/uitbater van een hippische centrum?
U bent eigenaar of huurder van hippische gebouwen en infrastructuur, uw heeft dagelijkse hippische activiteiten, u heeft daartoe gespecialiseerd personeel op uw payroll, dan heeft u nood aan een duidelijke overeenkomst (*) met uw klanten die het best nauw aansluit met een op maat verzekeringscontract zaakschade (equine property) en een op maat
verzekeringscontract aansprakelijkheid (equine liability).

Je paarden verzekeren: waarom samenwerken met een gespecialiseerde verzekeringsmakelaar ?
Verzekeringen en alles wat erbij komt kijken, lijkt vaak zeer ontoegankelijk. Samenwerken met een gespecialiseerde verzekeringsmakelaar is daarom eigenlijk gewoon een must. Zij beschikken namelijk over een uitgebreide kennis van de verzekeringsproducten die er zijn op de markt en hebben reeds veel ervaring opgedaan door de jaren heen. Zij kunnen je helpen om je investeringen zo goed mogelijk te beschermen, je te begeleiden wanneer het noodlot toch toeslaat en nog
zoveel meer.


Arbeidsongevallenverzekering in de hippische sector, een tikkende tijdbom!
Artikel 49 eerste lid 'Arbeidsongevallenwet' verplicht werkgevers om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Deze wet, daterend van 10 april 1971, regelt alles in verband met het arbeidsongeval in de private sector. Maar hoe is dat dan van toepassing op de paardensport?
2-horses, horsetrucks: Hoe kan ik dit het beste verzekeren?
U bent eigenaar of huurder van een 2-Horses, Horsetruck, u bent hobbyist, professioneel of verhuurder.
Naargelang de leeftijd van het voertuig kan u onderstaande verzekeringen onderschrijven het liefst bij een gespecialiseerde verzekeringsmakelaar.

Verzekeringsaanbod embryo - ongeboren veulen

Het fokkerij seizoen staat weer voor de deur. Wat is er mooier om als fokker je prachtige veulentjes te zien dartelen in de weide of je hoop volledig in te zetten op een embryo via embryo transplantatie of ICSI ... Helaas lopen de kosten van het fokken vaak snel op, en zo ontstaat het verzekerd belang voor de fokker.
Transport van dure paarden, wie is verantwoordelijk bij een ongeval?
Stel je voor: je vervoert iemand anders zijn (dure) paarden en je krijgt een ongeval. Wie is in dat geval verantwoordelijk? We vroegen het aan Q&O verzekeringen die zich specialiseren in de paardensport!


Wanneer ben ik aansprakelijk voor de schade die mijn paard veroorzaakt aan derden?
Ons Burgerlijk Wetboek voorziet specifiek voor paarden
dat de eigenaar van een paard, of, terwijl hij het in gebruik heeft, degene die zich ervan bedient, aansprakelijk is voor de schade die door het dier is veroorzaakt, hetzij het onder zijn bewaring stond, dan wel verdwaald of ontsnapt was...
CSI Jumping Gent

Rubriek 1m40 in Jumping Gent
Februari 2023 - Jolie de Fremis

CSI Jumping de Peelbergen (Nederland)

Winnaar Rubriek 1m20 in Jumping De Peelbergen (Nederland)
2022 - Carte D’Or Z